polędwica wieprzowa, 100g kindziuka w plasterkach, musztarda, sól , pieprz, 2 szklanki bulionu, 1 łyżka mąki, 2 łyżki śmietany, pietruszka natka.
Polędwicę wieprzowa pokrój na 3 części, następnie nożem nacinamy tak aby z każdego z nich powstał długi pasek. Polędwice przykryj folią spożywczą i za pomocą tłuczka delikatnie rozpłaszcz. Posmaruj mięso musztarda i ułóż po 3-4 plasterki kindziuka. Zawiń w roladkę i za pomocą sznurka spożywczego (bądź wykałaczek) zawiązujemy roladkę. Oprósz mięso pieprzem i solą. Smaż na rozgrzanej patelni z oliwą z każdej stron. Zalej 2 szklankami bulionu i duś 20 minut. Do kubka wlej śmietanę i 1 łyżkę mąki. Połącz składniki i wlej do sosu. Dopraw solą i pieprzem, posyp natka pietruszki.
Ja najbardziej lubię podać klasycznie czyli ziemniaczki + buraczki , Hf
Ja najbardziej lubię podać klasycznie czyli ziemniaczki + buraczki , Hf
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz