Składniki:
2 filety z kurczaka, sól pieprz, 2 łyżeczki papryki w
proszku, 6 pieczarek dużych, 1 cebula, 1 łyżka śmietany 18%, 2 szklanki
bulionu, 1 łyżka masła, olej
Przygotowanie:
Filety oczyść , oprósz sola, pieprzem i papryka. Smaż na patelni z dodatkiem oliwy. W tym czasie pieczarki i cebulę oczyścić pokroić na plasterki. Na patelni stopić masło dodać pieczarki i cebulę i na wolnym ogniu dusić 5-8minut. Dodać bulion i ponownie dusić mieszając przez około 10 minut. Dodać śmietanę i doprawić do smaku. Udka wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na patelnie i wsadzić ponownie do piekarnika na około 10 minut.
A jak się przyrządza taki ryż, jak na obrazku? Moja mama taki zawsze robi ale nie chce powiedzieć jak :)
OdpowiedzUsuńKucharz wyjechał, powinien być pod koniec tygodnia. Wtedy na pewno zdradzi ten sekret :).
Usuńna taki obiad właśnie mam ochotkę:D
OdpowiedzUsuńSmaczne było, polecam :D
OdpowiedzUsuńmoże jestem głupia ale jak można smażyć filety na patelni a do dania dodać wyciągniete z piekarnika udka
OdpowiedzUsuń