Składniki :
- 4 plastry schabu bez kości
- 4 plasterki szynki
- 4 plasterki sera zółtego
- 1 jajko
- 2 szklanki bułki tartej
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
- 2 ząbki czosnku
- papryka słodka
Schab rozbij. Czosnek przeciśnij przez praskę. Mięso natrzyj pieprzem, solą, papryką i czosnkiem. Na każdym płacie mięso połóż szynkę i ser. Złóż na pól. Mięso na początku obtocz w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju na złoty kolor.
Składniki :
- 4 marchewki,
- 1 szklanka mrożonego groszku,
- 1 łyżka masła,
- 1 łyżeczka cukru,
- szczypta soli,
- 1 łyżka mąki.
Przygotowanie
:
Marchewkę obierz i pokrój na kostkę. Wrzuć do garnka i wsyp groszek.
Całość zalej wodą tak aby lekko przykryła marchewkę. Dodaj masło, sól i
cukier. Gotuj około 10 minut. Mąkę wymieszaj w kubku z niewielką ilością
wody i wlej do marchewki. Gotuj parę minut.
żeby podczas smażenia mieć pewność że wszystko zostanie w środku kieszonek, devollaile'ow, szwajcarów i innych podobnych przed zanurzeniem mięsa w jajku warto je obtoczyć w mące.
OdpowiedzUsuńNW power!
można , ja nie dodaje bo panierka wtedy wydaje się gruba. Można spiąc wykałaczkami.
OdpowiedzUsuńNw power!
OdpowiedzUsuń