środa, 17 kwietnia 2013

Kieszonki schabowe z serem i szynką

Kieszonki schabowe z serem i szynką by ryceszzzz...bzzzzz...


Składniki :
  • 4 plastry schabu bez kości
  • 4 plasterki szynki
  • 4 plasterki sera zółtego
  • 1 jajko
  • 2 szklanki bułki tartej
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • papryka słodka
Przygotowanie :
Schab rozbij. Czosnek przeciśnij przez praskę.  Mięso natrzyj pieprzem, solą, papryką i czosnkiem. Na każdym płacie mięso połóż szynkę i ser. Złóż na pól. Mięso na początku obtocz w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju na złoty kolor. 

Składniki :
  •  4 marchewki, 
  • 1 szklanka mrożonego groszku,
  •  1 łyżka masła, 
  • 1 łyżeczka cukru, 
  • szczypta soli, 
  • 1 łyżka mąki.
 Przygotowanie :
 
 Marchewkę obierz i pokrój na kostkę. Wrzuć do garnka i wsyp groszek. Całość zalej wodą tak aby lekko przykryła marchewkę. Dodaj masło, sól i cukier. Gotuj około 10 minut. Mąkę wymieszaj w kubku z niewielką ilością wody i wlej do marchewki. Gotuj parę minut.

3 komentarze:

  1. żeby podczas smażenia mieć pewność że wszystko zostanie w środku kieszonek, devollaile'ow, szwajcarów i innych podobnych przed zanurzeniem mięsa w jajku warto je obtoczyć w mące.

    NW power!

    OdpowiedzUsuń
  2. można , ja nie dodaje bo panierka wtedy wydaje się gruba. Można spiąc wykałaczkami.

    OdpowiedzUsuń