Pyszne ciasto z jagodami
Składniki :
- 4 jajka,
- 1 szklanka cukru,
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego,
- 3/4 szklanki oleju rzepakowego,
- 3/4 szklanki mleka,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 3 szklanki mąki,
- jagody.
Przygotowanie
:
Jajka wbij do miski, dodaj cukier i ekstrakt waniliowy. Ubij na
puszystą masę. Partami dodaj mąkę i mleko ciągle miksując. Wsyp proszek
do pieczenia i wlej olej. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto przelej do blaszki na górze ułóż jagody. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 25-30
minut w temperaturze 180 stopni.
Piekę, ale ilość cukru w przepisie mnie przeraziła ;-) zredukowałam do 1/3 szkl, jajka po prostu wymieszałam.
OdpowiedzUsuń