wtorek, 20 listopada 2012

Naleśniki ze szpinakiem

by LaN

Wc3, WoW, Dota2. Miłośnik dwóch kółek tych z silnikiem oraz bez :)



Składniki:
Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki, szklanka mleka, szklanka wody (najlepiej gazowanej), 2 jajka.
Farsz: 1 opakowanie szpinaku, śmietana, czosnek, sól, pieprz, ser żółty.
Barszcz czerwony


Przygotowanie: 
Do garnka wrzucamy zmrożony szpinak, pamiętając o mieszaniu. Dodajemy śmietanę, dużo pieprzu i czosnku, szczypta soli – trzeba pamiętać, że doprawiony szpinak = smak.
Smażymy naleśniki, następnie wypełniamy go przygotowanym farszem oraz dodajemy ser żółty. Następnie podsmażamy na patelni, aby ser żółty się rozpuścił, wersja zdrowsza wstawiamy do mikrofali na 33 sekundy! :)

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz