Składniki: 400g mąki pszennej,
1/2 szklanki gęstej śmietany,
7 żółtek,
szczypta soli,
kieliszek wódki.
1/2 szklanki gęstej śmietany,
7 żółtek,
szczypta soli,
kieliszek wódki.
Przygotowanie: Na stolnicę wysyp mąkę. Do dużego kuka wlej śmietanę, wódkę dodaj sól
i żółtka. Wymieszaj składniki. Wlej wszystko do mąki i wyrób gładkie
ciasto. Przez kilka minut bij ciastem o stolnicę. Zawiń w folię i odstaw
na 10minut. Rozwałkuj ciasto bardzo cienko i przy pomocy radełka (lub
noża) wytnij prostokąty. Natnij środek paseczka i przełóż jeden koniec
na drugą stronę. Faworki smaż na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
Połóż na ręczniku papierowym i posyp cukrem pudrem.
A na koniec suchar prosto z NW:
Mój kuzyn jest tak gruby, że wysłaliśmy go do lekarza.
Diagnoza była straszna - Bulimia i Alzheimer.
Najpierw się grubas nawpie**ala a później zapomni wyrzygać...
HEHEHEHEHE HERBATA CI STYGNIE
OdpowiedzUsuń