poniedziałek, 10 lutego 2014

Ziołowy filet zapiekany z pomidorami, bakłażanem i serem

Ziołowy filet zapiekany z pomidorami, bakłażanem i serem


Składniki :

4 pojedyncze filety z kurczaka
1/2 bakłażana
2 pomidory
świeża bazylia
ser żółty
bułka tarta
oregano
1 opakowanie smalczyka Smakowita Pajda z ziołami ogrodowymi.
2 rozbełtane jajka
sól
pieprz

Przygotowanie :

Mięso opłucz i lekko rozbij. Posyp solą i pieprzem. W misce wymieszaj bułkę tartą wraz z oregano. Mięso obtocz pierwsze w jajku następnie w ziołowej panierce. Smalczyk rozpuść na patelni i smaż na złoty kolor z dwóch stron. Filety przełóż do naczynia. Ułóż obok siebie. Na górę połóż plastry bakłażana, następnie plastry pomidora, później świeżą bazylię i całość posyp serem. Zapiekaj przez 15-20 minut w temperaturze 190 stopni.



„Smakowita Pajda zaskoczyła mnie swoją wielofunkcyjnością. Możesz ją użyć do posmarowania chleba jak również do pieczenia i smażenia. A przy tym nadaje świetnego smaku potrawom. We włoskim wydaniu filetów Smakowita Pajda jest doskonała !''

Przepis na  Ziołowy filet zapiekany z pomidorami, bakłażanem i serem -  bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz