środa, 5 lutego 2014

Jajecznica zapiekana w bułce

Jajecznica zapiekana w bułce


Składniki :
2 bułki
4 jajka
starta mozzarella
szczypiorek
sól
pieprz
2 łyżki Smalczyka Smakowita Pajda z ziołami ogrodowymi

Przygotowanie :

Na rozgrzanej patelni rozpuść smalczyk. Wbij jajka. Posyp solą i pieprzem. Trzymając patelnie na ogniu cały czas mieszaj aż powstanie jajecznica. Posyp pokrojonym szczypiorkiem. Z bułki ukrój górę i wyciągnij środek. Każdą bułke nafaszeruj jajecznicą. Posyp serem mozzarella i włóż do piekarnika na 10 minut w temperaturze 190 stopni. 



„Smakowita Pajda zaskoczyła mnie swoją wielofunkcyjnością. Możesz ją użyć do posmarowania chleba jak również do pieczenia i smażenia. A przy tym nadaje świetnego smaku potrawom''

Przepis na Jajecznicę zapiekną w bułce   ,  bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.  

3 komentarze: