niedziela, 29 czerwca 2014

Łosoś z warzywami w pergaminie z grilla

Łosoś z warzywami w pergaminie z grilla

 Pyszny grillowany łosoś pachnący warzywami lata !
Świetna, zdrowa alternatywa dla grillowanej ryby.
Jest bardzo soczysty i delikatny. 

Składniki : ( na 4 porcje )
  • 800g-900g fileta z łososia norweskiego,
  • świeży tymianek,
  • świeża natka pietruszki,
  • 1/2 kolby świeżej kukurydzy,
  • pomidorki  koktajlowe,
  • fasolka szparagowa,
  • do pieczenia : pergamin do wypieków.
Przygotowanie :

Fileta z łososia opłucz i podziel na 4 części.  Urwij duży kawałek pergaminu. Na środku połóż rybę. Posyp natką pietruszki i tymiankiem. Ułóż pokrojone pomidory, fasolkę i ziarna kukurydzy. Mocno złącz ze sobą końce pergaminu tworząc kopertę. 

Rozpal grilla. Na kratce ułóż tackę aluminiową i połóż kopertę z łososiem. Przykryj grilla. Grilluj mięso około 15-20 minut.

  Grilluj z łososiem norweskim!

2 komentarze:

  1. Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak najbardziej taki łosoś jest bardzo smaczny i moim zdaniem jak najbardziej jest to jedna z najlepszych ryb. Ja bardzo chętnie również kupuję łososia wędzonego na gorąco https://mowisalmon.pl/produkty/losos-wedzony-na-goraco/ i jest on przepyszny.

    OdpowiedzUsuń