Łosoś z warzywami w pergaminie z grilla
Pyszny grillowany łosoś pachnący warzywami lata !
Świetna, zdrowa alternatywa dla grillowanej ryby.
Jest bardzo soczysty i delikatny.
Składniki : ( na 4 porcje )
- 800g-900g fileta z łososia norweskiego,
- świeży tymianek,
- świeża natka pietruszki,
- 1/2 kolby świeżej kukurydzy,
- pomidorki koktajlowe,
- fasolka szparagowa,
- do pieczenia : pergamin do wypieków.
Fileta z łososia opłucz i podziel na 4 części. Urwij duży kawałek pergaminu. Na środku połóż rybę. Posyp natką pietruszki i tymiankiem. Ułóż pokrojone pomidory, fasolkę i ziarna kukurydzy. Mocno złącz ze sobą końce pergaminu tworząc kopertę.
Rozpal grilla. Na kratce ułóż tackę aluminiową i połóż kopertę z łososiem. Przykryj grilla. Grilluj mięso około 15-20 minut.
Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńJak najbardziej taki łosoś jest bardzo smaczny i moim zdaniem jak najbardziej jest to jedna z najlepszych ryb. Ja bardzo chętnie również kupuję łososia wędzonego na gorąco https://mowisalmon.pl/produkty/losos-wedzony-na-goraco/ i jest on przepyszny.
OdpowiedzUsuń