wtorek, 30 września 2014

Puszysty pudding rafaello

Puszysty pudding rafaello


Składniki :

  • 2 kopiaste łyżki miękkiego masła,
  • 2 jajka,
  • 2 kopiaste łyżki serka kremowego,
  • 4 łyżki cukru,
  • 4 łyżki mąki,
  • 3/4 szklanki mleka,
  • wiórki kokosowe.
Przygotowanie :

Do miski wrzuć masło i wsyp cukier. Zmiksuj na puszystą masę.  Nie przerywając miksowania dodaj na 1 żółtku. Lekkim strumieniem wlej mleko. Wsyp mąkę i wiórki kokosowe do masy. Białka ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj masę. Ceramiczne miseczki posmaruj masłem i wlej masę na 3/4 wysokości. Miseczki włóż do piekarnika na 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.





1 komentarz: