wtorek, 28 października 2014

Papryka faszerowana kremową kaszą z suszonymi pomidorami

Papryka faszerowana kremową kaszą z suszonymi pomidorami


Składniki : ( na 3 porcje )
  • 3 czerwone papryki,
  • 2 szklanki ugotowanej drobnej kaszy jęczmiennej,
  • natka pietruszki,
  • 6 szt suszonych pomidorów z oleju,
  • 1 opakowanie serka  naruralny,
  • sól,
  • pieprz.
Przygotowanie:

Z każdej papryki odetnij górę. Oczyść z nasion.  Do miski wsyp kaszę, posiekane drobno suszone pomidory i natkę pietruszki. Dodaj serek Arla i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku. Do każdej papryki włóż farsz z kaszy. Połóż górę papryki. Całość zapiecz w nagrzanym piekarniku do 190 stopni przez 25 minut. 











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz