sobota, 20 kwietnia 2013

Kotleciki mielone z kaszą gryczaną

Kotleciki mielone z kaszą gryczaną 


Składniki : 
 
500g mielonego mięsa wieprzowego, 
1 cebula czerwona, 
 czerstwa mała bułka,
 1/2 szklanki mleka,
 jajko, 
1 łyżka musztardy francuskiej,
 sól,
pieprz, 
2 ząbki czosnku,
150g ugotowanej kaszy gryczanej,
 oliwa do smażenia, 
 bułka tarta

Przygotowanie :
 
 Bułkę namocz w mleku. Do miski wrzuć mięso i odciśniętą bułkę. Wbij jajko, dodaj musztardę, pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, wsyp kaszę i dokładnie połącz składniki. Dopraw solą i pieprzem. Mięso rozpłaszcz dłonią i uformuj kotleciki. Smaż na rozgrzanej patelni z każdej strony.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz