Kotleciki mielone z kaszą gryczaną
Składniki :
500g mielonego mięsa wieprzowego,
1 cebula czerwona,
czerstwa mała bułka,
1/2 szklanki mleka,
jajko,
1 łyżka musztardy
francuskiej,
sól,
pieprz,
2 ząbki czosnku,
150g ugotowanej kaszy gryczanej,
oliwa do smażenia,
bułka tarta
Przygotowanie :
Bułkę
namocz w mleku. Do miski wrzuć mięso i odciśniętą bułkę. Wbij
jajko, dodaj musztardę, pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę
czosnek, wsyp kaszę i dokładnie połącz składniki. Dopraw solą i
pieprzem. Mięso rozpłaszcz dłonią i uformuj kotleciki. Smaż na rozgrzanej patelni z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz