O mnie:
Gram wyłącznie w SC:BW. Mam 24 lata, studiuję
i pracuję, ale czasem coś trzeba zjeść. 7 lat nie jadłem mięsa,
ale mi się znudziło.
Składniki:
- kotlety sojowe (1 małe opakowanie lub 20
sztuk)
- 4 jajka
- bułka tarta
- przyprawy: pieprz, czosnek, papryka słodka,
curry, bazylia, ziarenka smaku, kostka rosołowa
+ marchewka z groszkiem
+ mąka
+ masło
+ ziemniaki
Przygotowanie:
Do garnka z wrzącą wodą wrzucamy kostkę
rosołową i wsypujemy wszystkie przyprawy (wszystkiego baaardzo
dużo, dzięki czemu kotlety sojowe nabiorą smaku). Wrzucamy kotlety
i gotujemy 15 – 20 minut, pilnując, żeby były jak najbardziej
zanurzone w przyprawowym wywarze. Po osiągnięciu miękkości
odcedzamy kotlety.
Teraz kotlety obtaczamy najpierw w bułce
tartej, a następnie w jajku przyprawionym solą, pieprzem i papryka
słodką. Wrzucamy na patelnię i smażymy do uzyskania złocistego
koloru.
Marchewkę z groszkiem wsypujemy do garnka,
dolewamy trochę wody i gotujemy aż warzywa zmiękną. W tym czasie
na patelni robimy zasmażkę z 2 łyżek masła i 2 łyżek mąki,
którą następnie wrzucamy do garnka z marchewką i mieszamy.
Sposób na ugotowanie ziemniaków wygooglujcie!
Smacznego. Pozdro NW!
a od kiedy soja to mięso?
OdpowiedzUsuńOd kiedy soja to jedzenie? :o
OdpowiedzUsuńOd tysiacleci.
Usuńwyglada pro, szkoda tylko ze to nie mieso
OdpowiedzUsuń